Përmbytjet në Indi shkaktojnë dhjetëra viktima
2024-07-05 12:06:11

Permbytjet ne Indi (Foto Atsh)

Permbytjet ne Indi (Foto Atsh)

Shirat e rrëmbyeshëm të musonit kanë shkaktuar përmbytje të mëdha, rrëshqitje dheu dhe shembje shtëpish në të gjithë Indinë verilindore, duke prekur afro 1.5 milionë njerëz dhe duke shkaktuar më shumë se 50 vdekje, sipas përditësimeve të autoriteteve të Menaxhimit të Fatkeqësive, shkruan “ATSH”.

Në Assam, shteti më i madh në rajon, janë raportuar 46 vdekje që nga fillimi i sezonit të musoneve në qershor dhe 1.2 milionë njerëz janë prekur nga incidentet e lidhura me përmbytjet.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Më shumë se 25.000 persona po jetojnë në strehimore të përkohshme në shkolla, stadiume dhe ndërtesa të tjera qeveritare. Ata kanë humbur kafshët e fermës dhe të korrat e tyre janë dëmtuar.

Të paktën 10 vdekje të tjera u raportuan nga shtetet Sikkim, Nagaland dhe Manipur. Shumica janë shkaktuar nga përmbytjet, shembjet e shtëpive dhe rrëshqitjet e dheut.

Disa rrugë janë ndërprerë nga përrenjtë e tejmbushur dhe lumenjtë, ndërsa shumë ura janë shkatërruar.

Zyra e Motit ka parashikuar më shumë reshje shiu në rajon gjatë dy ditëve të ardhshme.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Sezoni i musoneve në Indi zgjat nga qershori deri në shtator dhe është një ndihmë për fermerët që kërkojnë shiun për të ujitur të korrat e tyre. Por sezoni shkakton gjithashtu shumë shkatërrime dhe viktima. (Irma)