Piktura italiane e gjetur në Londër mund të shitet për 32 milionë dollarë
2024-06-18 15:58:13

Piktura (Foto Rtsh)

Piktura (Foto Rtsh)

Një pikturë e mjeshtrit italian të Rilindjes, Titan, e cila u gjet në një qese plastike në një stacion autobusi në Londër, pritet të arrijë vlerën e 32 milionë dollarëve në ankand në korrik, shkruan “RTSH”.

“The Rest on the Flight to Egypt” do të dalë në ankand nga “Christie's”, me një vlerësim prej 19 milionë deri në 32 milionë dollarë, sipas një deklarate të publikuar nga shtëpia e ankandeve.

Piktura përshkruan Jezusin, Marinë dhe Jozefin duke pushuar rrugës për në Egjipt, pasi mësuan se Herodi, mbreti i Judesë, donte të vriste Jezusin.

Titian, emri i vërtetë i të cilit ishte Tiziano Vecellio, e bëri veprën në dekadën e parë të shekullit të 16-të, në fillim të karrierës së tij.

Me përmasa vetëm 46.2 centimetra x 62.9 centimetra, piktura është e vogël në krahasim me disa nga veprat masive për të cilat Titian u bë i njohur më vonë.

Pasi kaloi nëpër duart e aristokratëve të ndryshëm evropianë, piktura u grabit nga trupat e Napoleonit gjatë pushtimit francez të Vjenës në vitin 1809 dhe u dërgua në Paris. Ajo u kthye në Vjenë në vitin 1815 dhe u zhvendos përsëri nëpër koleksione private përpara se të përfundonte me John Alexander Thynne, Markezin e 4-të të Bath, në Wiltshire, Angli.

Në vitin 1995, ajo u vodh nga Longleat, shtëpia e pasardhësve të Thynne, dhe u zhduk për shtatë vjet, përpara se të gjendej në një stacion autobusi në Londër

Piktura do të ofrohet si pjesë e ankandit “Old Masters Part I”, në shtëpinë e ankandeve “Christie's”, në Londër, më 2 korrik. (Fatosi)