Xi Jinping-u uron presidenten e zgjedhur islandeze
2024-06-04 19:47:47

foto nga VCG

foto nga VCG

Presidenti i Kinës Xi Jinping i telefonoi Halla Tomasdottir-it të martën për ta uruar për zgjedhjen si presidente e Islandës.

Xi Jinping-u vuri në dukje se vitet e fundit marrëdhëniet kino-islandeze kanë ruajtur prirjen e mirë të zhvillimit. Bashkëpunimi ndërmjet të dy palëve në ekonomi, tregti dhe investime, mbrojtjen e mjedisit gjeotermik, turizmin kulturor dhe fusha të tjera ka ecur përpara në mënyrë të vazhdueshme dhe janë arritur rezultate të reja. “Unë i kushtoj rëndësi të madhe zhvillimit të marrëdhënieve ndërmjet Kinës e Islandës dhe jam i gatshëm të punoj me presidenten Tomasdottir për të thelluar besimin e ndërsjellë politik ndërmjet të dy vendeve, për të zgjeruar bashkëpunimin me dobi të ndërsjellë e për t'i ngritur marrëdhëniet kino-islandeze në një nivel të ri," shtoi presidenti Xi.    (Fang Xiaoyu/Artan)