Kina shpreson që BE-ja të qëndrojë e përkushtuar ndaj tregtisë së lirë e të kundërshtojë proteksionizmin
2024-06-04 19:02:39

foto nga VCG

foto nga VCG

Kina shpreson që Bashkimi Evropian do të respektojë angazhimin e tij për të mbështetur tregtinë e lirë e për të kundërshtuar proteksionizmin, dhe do të punojë së bashku me Kinën për të ruajtur interesin e përgjithshëm të bashkëpunimit ekonomik dhe tregtar Kinë-BE. Kështu tha të martën zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme të Kinës Mao Ning në një konferencë të rregullt për shtypin, kur iu përgjigj një pyetjeje mbi komentet përkatëse nga një zyrtar i BE-së.

foto nga VCG

foto nga VCG

foto nga VCG

foto nga VCG

Mao theksoi se Kina do të vazhdojë të promovojë hapjen e nivelit të lartë dhe të sigurojë një mjedis biznesi të hapur, gjithëpërfshirës e transparent për ndërmarrjet nga të gjitha vendet.  (Fang Xiaoyu/Artan)