Kina po bëhet një lojtar i rëndësishëm në industrinë ndërkombëtare të lundrimit
2024-05-28 15:58:55

Që nga udhëtimi i saj i parë në fillim të vitit, anija e parë e madhe e lundrimit e ndërtuar në Kinë, “Adora Magic City”, ka përfunduar 34 udhëtime dhe ka pritur afro 150.000 turistë deri më tani, njofton “Xinhua”.

Ndërkohë, anija e dytë e madhe e lundrimit në Kinë hyri në një kantier detar në Shangai për montimin përfundimtar më 20 prill, duke nënkuptuar se Kina ka zhvilluar aftësinë për t'u angazhuar në prodhimin me shumicë të anijeve turistike.

Industria e lundrimit, me një zinxhir të gjatë industrial dhe shkallë të lartë ndërkombëtarizimi, shpesh quhet “industria e artë që noton”.

Mbi 1000 prodhues vendas dhe të huaj u përfshinë në ndërtimin e “Adora Magic City”.

Anija e lundrimit është 323.6 metra e gjatë, ka një peshë bruto prej 135.500 tonësh dhe mund të strehojë deri në 5246 pasagjerë në një total prej 2125 dhomash.

Kina është bërë vendi i pestë në botë me aftësinë për të projektuar dhe ndërtuar anije të mëdha turistike. Suksesi komercial i “Adora Magic City” tregon gjithashtu se Kina është e aftë të funksionojë plotësisht dhe të pavarur të anijeve të mëdha turistike, sipas Liu Hui, menaxher i përgjithshëm i “CSSC Cruise Technology Development Co., Ltd”.

Në krahasim me “Adora Magic City”, anija e re është më e madhe, me një tonazh mbi 140.000 tonë, një gjatësi prej 341 metrash, një gjerësi prej 37.2 metrash dhe përmban 2144 kabina. Po ashtu, do të shtohen pajisje për ta bërë anijen më miqësore me mjedisin.

Krahasuar me “Adora Magic City”, anija e re ka një sipërfaqe më të madhe të hapësirave publike për aktivitete, duke përmirësuar më tej komoditetin dhe përvojën e pasagjerëve.

Edhe pse anija është më e madhe, shpejtësia e ndërtimit është përshpejtuar falë një sërë arritjesh kërkimore shkencore, përvojës menaxheriale dhe metodave. Ajo pritet të dorëzohet deri në fund të vitit 2026.

Përveç anijes së madhe të lundrimit, “Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co., Ltd.” ka rritur gjithashtu kërkimin dhe zhvillimin e anijeve të lundrimit ultra të mëdha, si dhe të mesme e të vogla.

Një flotë e madhe lundrimi vendase është në rrugë e sipër. (Fatosi)