Prodhimi i industrisë së navigimit satelitor të Kinës u rrit me 7% në 2023
2024-05-20 11:30:31

Foto nga VCG

Vlera totale e prodhimit të industrisë së shërbimit të navigimit dhe pozicionimit satelitor të Kinës arriti në 536.2 miliardë juanë (74.2 miliardë dollarë) në 2023, 7.09 për qind më shumë nga viti në vit, sipas një letre të bardhë të botuar të shtunën, njofton China Daily.

Sistemi Global i Navigimit Satelitor (GNSS) dhe Shoqata e Shërbimeve të Bazuara në Vendndodhje (LBS) të Kinës nxorri letrën e bardhë të këtij viti mbi zhvillimin e industrisë së shërbimit të navigimit satelitor dhe pozicionimit të Kinës. Sipas letrës së bardhë, ritmi i rritjes së industrisë në 2023 është përgjithësisht më i mirë se ai në 2022. Transformimi dixhital dhe përmirësimet inteligjente në industri të ndryshme filluan të lirojnë kërkesën për pajisje navigimi satelitor dhe të dhëna hapësinore-kohore, duke injektuar vitalitet në zhvillimi i tregut të aplikacioneve dhe shërbimeve të informacionit hapësinor-kohor BeiDou.

Deri në fund të vitit 2023, në Kinë kishte rreth 20,000 ndërmarrje dhe institucione të lidhura me navigimin satelitor dhe shërbimet e pozicionimit, me gati një milion njerëz që punonin për industrinë, tha presidenti i shoqatës Yu Xiancheng, duke shtuar se 90 kompani nga industria ishin të listuara në vend.

Sipas Yu, numri kumulativ i aplikimeve për patentë të navigimit satelitor në Kinë kishte tejkaluar 119,000 deri në fund të 2023, një rritje prej 4.84 për qind nga viti në vit.(Fatosi)