CPI-ja kineze u rrit me 0.3 për qind në prill
2024-05-11 16:57:17

foto nga VCG

foto nga VCG

Indeksi i çmimeve të konsumit të Kinës (CPI), një matës kryesor i inflacionit, u rrit në prill me 0.3 për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, treguan të dhënat zyrtare të shtunën.

foto nga VCG

foto nga VCG

Në baza mujore, CPI-ja u rrit me 0.1 për qind në prill, duke përmbysur rënien prej 1 për qind të një muaji më parë, tha Byroja Kombëtare e Statistikave të Kinës. 

foto nga VCG

foto nga VCG

Sipas të dhënave të Byrosë, CPI-ja bazë, duke zbritur çmimet e ushqimit dhe energjisë, u rrit gjatë prillit me 0.7 për qind në krahasim me të njëjëtn periudhë të vitit të kaluar, duke u zgjeruar me 0.1 pikë përqindje nga muaji mars. (Fang Xiaoyu/Laçi)