Modeli i parë i madh i inteligjencës artificiale nga tekst në video i zhvilluar nga Kina u prezantua në Pekin
2024-04-29 11:02:24

Foto nga VCG

“Vidu”, një model i madh i inteligjencës artificiale nga tekst në video, i aftë për të krijuar një video 16 sekondash me definicion të lartë në rezolucion 1080p me një klikim të vetëm, u prezantua në Forumin Zhongguancun 2024 në Pekin, njofton “CGTN”.

Zhvilluar nga Universiteti Tsinghua dhe firma kineze e inteligjencës artificiale “ShengShu Technology”, “Vidu” është modeli i parë i madh kinez i inteligjencës artificiale nga tekst në video me kohëzgjatje të madhe, qëndrueshmëri të jashtëzakonshme dhe aftësi dinamike.

Sipas Zhu Jun, zëvendësdrejtor i Institutit Tsinghua për Inteligjencën Artificiale, si një model i madh i inteligjencës artificiale i zhvilluar në Kinë, “Vidu” mund të kuptojë dhe gjenerojë përmbajtje kineze, si panda dhe dragoi kinez.

Në të njëjtën ditë Universiteti Tsinghua krijoi Shkollën e Inteligjencës Artificiale, me fokus në teoritë dhe arkitekturat themelore themelore të inteligjencës artificiale dhe kultivimin e talenteve.

Ai synon të ndërtojë një bazë të nivelit të lartë për talentin më të lartë të inteligjencës artificiale të Kinës dhe inovacionin origjinal përmes mekanizmave të rinj, duke ofruar mbështetje të fortë për arritjen e vetëbesimit të teknologjisë së nivelit të lartë.

Kolegji i sapokrijuar do të zhvillojë talentet më të mira duke inovuar mekanizmat e rekrutimit të talenteve dhe duke nxitur një sistem trajnimi të bazuar në teorinë e inteligjencës artificiale. (Fatosi)