Ministri : Marrëdhëniet tregtare të Zelandës së Re me Kinën mbeten të forta
2024-04-23 11:57:50

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Kina mbetet një mundësi e fortë tregtare për eksportuesit e kivit pasi bizneset dhe konsumatorët kinezë vazhdojnë të vlerësojnë produktet e sigurta me cilësi të lartë të Zelandës së Re, tha Ministri i Tregtisë dhe Bujqësisë së Zelandës së Re Todd McClay, njofton Xinhua.

"Kina është tregu ynë më i madh i eksportit që përbën më shumë se 26 për qind të eksporteve tona të mallrave," tha McClay pasi u kthye në Zelandën e Re pas vizitave në qytetet kineze të Pekinit, Harbinit dhe Shangait, ku ai takoi ministra, guvernatorët dhe kryetarët e bashkive dhe u angazhua në ngjarje tregtare dhe bujqësore me komunitetin e eksportit të Zelandës së Re.

Ky vit shënon 10 vjetorin e partneritetit gjithëpërfshirës strategjik, tha McClay, duke shtuar se ky është një partneritet i rëndësishëm ekonomik për të dy vendet. Mundësitë e reja në tregun kinez do të luajnë një rol kyç në arritjen e objektivit për dyfishimin e eksporteve të Zelandës së Re për nga vlera brenda 10 viteve, tha ministri.(Fatosi)