MPJ: Kina është e përkushtuar për të mbrojtur sovranitetin territorial e interesat detare të saj
2024-04-12 18:58:45

foto nga VCG

foto nga VCG

foto nga VCG

foto nga VCG

Kina ka sovranitet të padiskutueshëm mbi ishujt Nansha, duke përfshirë gumën Renai, dhe ujërat pranë tyre, si edhe ishujt Diaoyu dhe ishujt e vegjël të lidhur me ta, tha të premten zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme të Kinës Mao Ning.

Aktivitetet e Kinës në Detin e Kinës Lindore dhe Detin e Kinës Jugore janë në përputhje të plotë me ligjin ndërkombëtar, u shpreh zëdhënësja Mao.

foto nga VCG

Kina është e përkushtuar për të mbrojtur sovranitetin e saj territorial dhe të drejtat dhe interesat e saj detare, ndërsa në të njëjtën kohë punon me vendet e rajonit për të ruajtur paqen dhe qëndrueshmërinë në Detin e Kinës Jugore, shtoi ajo.  (Fang Xiaoyu/Artan)