Investitorët e huaj janë optimistë për inovacionin
2024-04-08 10:04:35

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Dhjetra risi përfaqësues akulli dhe makina për prodhimin e borës të prodhuara nga TechnoAlpin u transportuan kohët e fundit nga qendra e saj e logjistikës dhe magazinimit në provincën Hebei  në vendet e akullit dhe borës në të gjithë botën.

"Këtë vit, TechnoAlpin do të vazhdojë të fokusohet në tregun kinez, të rrisë investimet në teknologji dhe të promovojë prodhimin e pajisjeve për prodhimin e akullit dhe borës," tha Shen Yumei, menaxher marketingu i TechnoAlpin China. TechnoAlpin është një furnizues kryesor i pajisjeve për prodhimin e borës me seli në Itali.

Me konsum më të madh dhe përmirësim të industrisë, sportet dimërore nuk kufizohen më vetëm në sezonin e dimrit.

"Kërkesa për pajisjet e akullit dhe borës nga klientët po zhvillohet drejt efikasitetit më të madh, mbrojtjes së mjedisit dhe inteligjencës, gjë që na shtyn të rrisim përpjekjet tona të kërkimit dhe zhvillimit dhe të zgjerojmë linjat tona të produkteve," shtoi Shen.

Duke përshpejtuar zhvillimin e forcave të reja prodhuese cilësore, duke promovuar zhvillim me cilësi të lartë dhe duke formuar shtytës të rinj të zhvillimit ekonomik, Kina jo vetëm që ofron mundësi të reja për optimizimin e strukturës së saj industriale vendase, por gjithashtu ofron mundësi të reja për zhvillimin e financimeve të huaja në Kinë, duke forcuar besimin e tyre në investime dhe zhvillim.

Të dhënat e publikuara nga Ministria e Tregtisë tregojnë se në dy muajt e parë të këtij viti ishin 7160 sipërmarrje të reja me investime të huaja, me një rritje prej 34,9 për qind nga viti në vit.

Përdorimi aktual i investimeve të huaja në prodhimin e teknologjisë së lartë arriti në 28.27 miliardë juanë (4 miliardë dollarë), një rritje prej 10.1 përqind nga viti në vit.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Një sipërmarrje e re e përbashkët e krijuar nga Mercedes-Benz Group China dhe BMW Brilliance Automotive është regjistruar së fundmi në distriktin Chaoyang të Pekinit kohët e fundit. Deri në fund të vitit 2026, JV-ja e re pritet të ketë ngritur të paktën 1,000 stacione supermbushjeje të pajisura me teknologji të fundit në të gjithë Kinën, me rreth 7,000 shtylla karikimi me fuqi të lartë.

"Në vitin 2024, ne do të prezantojmë mbi 15 produkte krejtësisht të reja dhe të gjeneratës së re, që mbulojnë mënyra të ndryshme drejtimi dhe matrica produktesh. Me një linjë produktesh të fuqishme dhe përvoja të pashembullta të klientëve, ne synojmë të përmbushim vazhdimisht dëshirën e klientëve kinezë për markën Mercedes-Benz.”, tha Oliver Britz, zëvendëspresident ekzekutiv i shitjeve në Shërbimet e Shitjeve të Mercedes-Benz në Pekin.

Zhuang Rui, dekan ekzekutiv i Institutit të Ekonomisë Ndërkombëtare në Universitetin e Biznesit dhe Ekonomisë Ndërkombëtare, tha se përpjekjet e Kinës për të transformuar dhe përmirësuar industritë tradicionale dhe për të promovuar zhvillimin e tyre drejt drejtimeve të nivelit të lartë, inteligjent dhe të gjelbër, do të zgjerojnë më tej tregun e Kinës.

Aktualisht, Pekini po përshpejton inovacionin e shkencës dhe teknologjisë dhe zhvillimin e ekonomisë dixhitale, e cila ofron hapësirë të gjerë për thellimin e bashkëpunimit ekonomik dhe tregtar midis Kinës dhe vendeve të tjera.

Presidenti i CJ Group Sohn Kyungshik tha se ai është i gatshëm të zgjerojë bashkëpunimin me ndërmarrjet kineze, institucionet përkatëse dhe të tjera në fusha të teknologjisë së lartë si inteligjenca artificiale dhe të dhënat e mëdha, për të kapur mundësitë në zhvillimin e Kinës.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Sipas personelit përkatës nga Komisioni Kombëtar i Zhvillimit dhe Reformës, ndërmarrjet e huaja që investojnë në ekonominë e gjelbër, ekonominë dixhitale dhe projektet e industrisë shëndetësore mund të gëzojnë shërbime duke përfshirë një ekip me detyra speciale, kanale të gjelbra dhe zbatim të përshpejtuar të projekteve.

Park Soong Chan, kreu i Shoqatës Ekonomike të Azisë Verilindore të Koresë, tha se zhvillimi i forcave të reja prodhuese cilësore nënkupton arritjen e përparimeve të reja në inovacionin teknologjik, efikasitetin e prodhimit, përmirësimin e cilësisë dhe shumë aspekte të tjera.

Kina ka prezantuar politika të favorshme, duke u fokusuar në stabilizimin e pritshmërive të tregut dhe forcimin e besimit të tregut, të cilat kanë lëshuar sinjale pozitive për zhvillimin afatmesëm dhe afatgjatë të ekonomisë kineze dhe kanë krijuar perspektiva premtuese zhvillimi për ndërmarrjet me financim të huaj në vend.