Tërmeti 7.3 ballë godet ujërat e Rajonit të Taivanit të Kinës
2024-04-03 14:17:42

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Një tërmet më magnitudë 7.3 ballë goditi ujrat e Hualien, në Rajonin e Tajvanit të Kinës, të mërkurën në mëngjes, në orën 7:58, raporton Qendra e Tërmeteve të Kinës (CENC). 

Goditja e tërmetit ishte në një thellësi prej 12 kilometrash, shtoi qendra. 

Një zëdhënës kinez shprehu shqetësim të thellë rreth tërmeteve në rajonin e Taivanit. Ai gjithashtu shprehu ngushëllime të sinqerta ndaj bashkëpatriotëve të prekur. 

"Do t'i kushtojmë vëmendje të ngushtë situatës së fatkeqësisë dhe jemi të gatshëm të ofrojmë ndihmë," tha Zhu Fenglian,  Zëdhënës për Zyrën e Këshillit Shtetëror të Çështjeve të Taivanit.