Kinë, Përfundon testin treni i parë urban me hidrogjen
2024-03-22 11:30:36

Foto nga Xinhua

Treni i parë urban i zhvilluar në mënyrë të pavarur nga hidrogjeni përfundoi të enjten një provë me një shpejtësi prej 160 km/orë, duke shënuar një përparim në aplikimin e energjisë së hidrogjenit në tranzitin hekurudhor, shkruan “Xinhua”.

Treni, i zhvilluar nga “CRRC Changchun Railway Vehicles Co., Ltd.” në Changchun, provinca Jilin e Kinës verilindore, u testua në një pistë testimi që i përket ndërmarrjes, duke arritur një sistem të plotë, skenar të plotë dhe verifikim të performancës në shumë nivele.

Ndryshe nga trenat tradicionalë që mbështeten në lëndë djegëse fosile ose sisteme për furnizimin e tyre me energji elektrike, ky tren ka një sistem energjie të integruar me hidrogjen, i cili mund të sigurojë një burim energjie të fortë dhe afatgjatë.

Gama maksimale e udhëtimit të trenit është mbi 1000 km. Të dhënat e testit tregojnë gjithashtu se konsumi mesatar i energjisë së trenit është 5 kWh për km, që është në nivelet kryesore botërore. (Irma)