Kompanitë e huaja nxjerrin fitime nga bumi i ekspozitave në Kinë
2024-02-26 14:27:11

Për herë të 13-të, duke marrë pjesë në Panairin e Importit dhe Eksportit të Kinës (Panairi i Kantonit), herën e gjashtë duke u bashkuar në Ekspozitën Ndërkombëtare të Importit të Kinës (CIIE) dhe për herë të parë duke marrë pjesë në Ekspozitën Ndërkombëtare të Zinxhirit të Furnizimit të Kinës vitin e kaluar, William Yu, president i Honeywell China, mund të përshkruhet si një udhëtar i zjarrtë biznesi që ka marrë pjesë në ekspozita të ndryshme të Kinës, duke korrur rezultate të frytshme.

Motivimi pas "ndjekjes" së shumë prej këtyre ekspozitave është gjetja e partnerëve të rinj dhe mundësive të biznesit. Më e rëndësishmja, tregon besimin e kompanisë në perspektivat për zhvillimin ekonomik të Kinës, tha Yu.

foto: VCG

foto: VCG

"Kur e zhvendosëm selinë tonë të Azi-Paqësorit në Shangai dy dekada më parë, ne e konsideronim tashmë tregun kinez si motorin tonë të rëndësishëm të rritjes së biznesit dhe inovacionit," tha Yu, duke shtuar se marrëveshje të shumta bashkëpunimi që ata nënshkruan në ekspozitat në 2023 po avancojnë në mënyrë të qëndrueshme. Kompania ka rezervuar tashmë stendat e saj në Panairin e Kantonit të këtij viti dhe CIIE.

Ashtu si kompania Honeywell, një numër në rritje i kompanive të huaja e shohin kapjen e mundësive dinamike në Kinë si zgjedhjen e duhur. Si një dritare e rëndësishme për të vëzhguar ekonominë kineze, ekspozitat e Kinës kanë nxitur rritjen ekonomike.

Sipas Ministrisë së Tregtisë së Kinës, 3,248 ekspozita të llojeve të ndryshme u mbajtën në ambiente profesionale në të gjithë Kinën nga janari deri në shtator të vitit të kaluar, një rritje nga viti në vit prej 1.8 herë dhe një rritje prej 32.4 për qind në të njëjtën periudhë të 2019-ës.

Kina është bërë një nga tre vendet më të mira në industrinë e ekspozitave globale, tha David DuBois, president dhe CEO i Shoqatës Ndërkombëtare të Ekspozitave dhe Eventeve, duke shtuar se ai është shumë optimist se industria e ekspozitave në Kinë do të vazhdojë të rritet me shpejtësi.

"Fenomeni është një shembull i gjallë se si vendosmëria e Kinës për hapjen drejton besimin ekonomik global," tha Qu Weixi, zv.president i Akademisë Kineze të Tregtisë Ndërkombëtare dhe Bashkëpunimit Ekonomik, një degë e Ministrisë së Tregtisë.

Globalizimi ekonomik është përballur me erëra të kundërta dhe kundërrryma, por Kina ka përmirësuar lidhjen midis tregjeve dhe burimeve vendase dhe ndërkombëtare me ekspozita me densitet të lartë, me specifikime dhe me cilësi të lartë, duke demonstruar një rol drejtues efektiv në zhvillimin e një ekonomie të hapur botërore.

Glaston Tianjin Co., Ltd., një ndërmarrje finlandeze me pronësi të plotë, që ofron teknologji dhe shërbime të përpunimit të thellë të qelqit për industry, duke përfshirë ndërtimin, energjinë diellore, pajisjet shtëpiake dhe xhamat e automobilave, fitoi shumë partnerë të rinj kinezë në ekspozita.

Kompania ka ngritur shumë departamente funksionale, duke përfshirë qendrën e kërkimit dhe zhvillimit të teknologjisë në Kinë, laboratorin e inspektimit dhe testimit të cilësisë dhe qendrën e logjistikës aziatike në Tianjin. Ajo pret një bashkëpunim më të thellë me më shumë ndërmarrje kineze vitin e ardhshëm, tha Pekka Nieminen, menaxher i përgjithshëm i kompanisë.

Vivian Jiang, presidente e Deloitte China, tha se rritja e qëndrueshme e ekonomisë së Kinës ka ndryshuar gradualisht fokusin e biznesit të shumë kompanive shumëkombëshe në Kinë.

Ato rritën vazhdimisht vlerën e shtuar të zinxhirëve të tyre industrialë në Kinë, duke formuar një mjedis ku ndërmarrjet kineze dhe të huaja konkurrojnë dhe avancojnë së bashku.

"Kina ende paraqet mundësi që nuk mund të injorohen," theksohet në një artikull botuar në faqen e internetit të Bankës Mbretërore të Kanadasë për Menaxhimin e Pasurisë, në gusht 2023.

Sipas artikullit të titulluar "Akti i ardhshëm i Kinës në një rend ekonomik në ndryshim", "me PBB-në e saj që përbën 18 për qind të totalit global, ne mendojmë se vetëm madhësia e ekonomisë së Kinës kërkon vëmendje nga shumëkombëshet".

Me një hapje shumëdimensionale ndaj botës, një treg të madh prej më shumë se 1.4 miliardë njerëz, grupi më i madh me të ardhura mesatare, importuesi i dytë më i madh në botë i mallrave dhe një partner i madh tregtar i më shumë se 140 vendeve dhe rajoneve, Kina është bërë një vend i mundësive.