Li: Forcimi i bashkëpunimit kino-britanik sjell përfitime për të dyja palët dhe botën
2024-02-06 18:15:27

foto nga VCG

foto nga VCG

Kryeministri i Kinës Li Qiang tha të hënën se faktet kanë vërtetuar plotësisht që forcimi i bashkëpunimit midis Kinës dhe Britanisë jo vetëm u shërben interesave themelore të të dyja palëve, por edhe kontribuon në paqen dhe begatinë botërore.

Kryeministri Li i bëri komentet në një mesazh urimi për kremtimin e Vitit të Ri Kinez  2024 "Akullthyesit", të organizuar nga Klubi i Grupit 48 i Britanisë.

Për një kohë të gjatë, Klubi i Grupit 48 ka nxitur në mënyrë aktive shkëmbimet ekonomike e tregtare, si edhe shkëmbimet njerëzore, midis Kinës e Britanisë, gjë që ka promovuar përfitimet e përbashkëta dhe ka thelluar mirëkuptimin e ndërsjellë, tha kryeministri Li.

Kontributi historik i dhënë nga brezi i vjetër i miqve britanikë do të mbahet mend gjithmonë, shtoi ai.

Li Qiang tha se shpreson që njerëzit vizionarë nga të gjitha sferat e jetës në Kinë dhe Britani do të çojnë përpara "shpirtin akullthyes", do të vazhdojnë të ndërmarrin veprime në mënyrë aktive dhe energjike dhe të japin kontribute të reja për rritjen e miqësisë midis dy popujve, duke promovuar dypalëshe bashkëpunimi miqësor dhe arritja e përfitimeve reciproke dhe e rezultateve të favorshme në një nivel më të lartë.