Kina ndryshon nivelin e reagimit emergjent për temperaturat e ulëta në Hunan
2024-02-05 19:29:53

foto nga VCG

foto nga VCG

Ministria e Menaxhimit të Emergjencave e ndryshoi të dielën reagimin emergjent për fatkeqësitë e shkaktuara nga temperaturat e ulëta, shiu, dëbora dhe ngricat në provincën Hunan të Kinës Qendrore nga niveli IV në nivelin III.

foto nga VCG

foto nga VCG

Ministria aktivizoi gjithashtu një reagim emergjent të nivelit IV për të njëjtën arsye në provincën Jiangxi të Kinës Lindore.

Ministria mbajti përgjigjen emergjente të nivelit III në provincat Anhui dhe Hubei, si edhe përgjigjen emergjente të nivelit IV në Hebei, Shanxi, Jiangsu, Shandong, Henan, Chongqing, Guizhou dhe Shaanxi.

foto nga VCG

foto nga VCG

Që nga e shtuna e javës së kaluar, ministria dhe dy organe të tjera qeveritare kanë dërguar 60 000 furnizime ndihme për përballimin e pasojave të katastrofës në Anhui, Hubei e Guizhou, duke përfshirë pallto dhe jorganë pambuku.