Manchester City shpall shkollën e re të futbollit në Shqipëri
2024-01-15 11:40:51

Foto nga RTSH

Manchester City dhe Ministria shqiptare e Arsimit dhe Sportit kanë njoftuar nisjen e një shkolle futbolli të “Manchester City” në Durrës, e cila do të hapet në vjeshtën e këtij viti, citon “RTSH”.

Objekti i ri do të përdorë metodologjinë e stërvitjes së Manchester City për të ofruar edukim futbolli të klasit botëror për lojtarët e tij.

Me tetë shkolla të futbollit të Manchester City në nivel global, kjo është shkolla më e fundit që do të lançohet si pjesë e zgjerimit të vazhdueshëm të klubit të programeve të tij bazë.

Po ashtu, Ministria shqiptare e Sportit pritet të lançojë në vjeshtë edhe një Akademi Elitë, për të ofruar një mundësi për futbollistët vendas që aspirojnë të arrijnë nivelet më të larta të lojës. Akademia do të ndërtohet duke përdorur konsulencë nga “City Football Group”, organizata mëmë e “Manchester City”.

Jorgina Busquets, drejtoreshë menaxhuese e Edukimit të Futbollit, Rekreacionit dhe Klubeve Partnere në “City Football Group”, tha: “Ne jemi të kënaqur të shpallim një Shkollë të re të Futbollit të Qytetit në Shqipëri. Kjo është oferta më e fundit si pjesë e një zgjerimi të vazhdueshëm global të programimit arsimor të klubit, pasi ne synojmë të ndajmë metodologjinë, njohuritë dhe përvojën tonë të stërvitjes për të zhvilluar të rinjtë në mbarë botën. Ne presim me padurim të punojmë me ministrinë shqiptare për një sërë aktivitetesh brenda vendit”.

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama deklaroi se nisja e Shkollës së Futbollit “Manchester City” në Durrës është një zhvillim shumë i rëndësishëm për lëvizjen sportive shqiptare në rritje.

Lojtarët dhe prindërit e interesuar mund të mësojnë më shumë duke vizituar www.dcfa.al. (Fatosi)