Modernizmi i stilit kinez nëpërmjet shifrave
2023-12-25 20:28:59

Organizatat ndërkombëtare, duke përfshirë FMN-në, parashikojnë se ekonomia kineze në vitin 2023 do të rritet 5.2 për qind.

Kjo foto është bërë nga ekuipazhi i anijes kozmike "Shenzhou 162 përpara se të kthehej në Tokë. Kjo është fotoja e parë e stacionit të plotë hapësinor me Tokën si sfond e marrë në orbitë. Është gjithashtu e para "foto pune" që pasqyron konfigurimin e plotë të stacioni hapësinor.

Nga janari deri në nëntorin e vitit 2023, numri i udhëtimeve të trenave Kinë-Evropë arriti në 16 145.

Pjesa e eksportit të Kinës në tregun ndërkombëtar mbeti pak më e lartë se 14 për qind.

Prodhimi i drithërave në Kinë në vitin 2023 u rrit me 1.3 për qind, ose  8.88 milionë tonë, në krahasim me vitin e kaluar, duke arritur një nivel rekord prej 695.41 milionë tonësh.

Edicioni i gjashtë i Ekspozitës Ndërkombëtare të Importit të Kinës (CIIE) arriti një vlerë rekord të marrëveshjeve të synuara prej 78.41 miliardë dollarësh amerikanë, 6.7 për qind më shumë në krahasim me vjet.

65 objekte stërvitjeje dhe konkurrimi të Lojërave Aziatike të Hangzhou-t dhe pajisjet përkatëse kanë arritur një furnizim 100 % me energji të gjelbër.

Deri më 30 nëntor 2023, hekurudha me shpejtësi të lartë e Kinës arriti në 43 700 kilometra.

Në orën 18:26 të 4 dhjetorit, vëllimi i pakove postare në Kinë arriti në120 miliardë.

Bashkë me pyjet e çajit në malin Jingmai, Kina tani ka 57 trashëgimi të UNESCO-s. (Foto nga VCG dhe China Manned Space)