Aeroplani AS700 i zhvilluar nga Kina merr certifikatën e miratimit të tipit
2023-12-23 14:48:54

Foto nga VCG

Administrata e Aviacionit Civil të Kinës ka lëshuar një certifikatë homologimi (miratim i tipit) për aeroplanin me njerëz të zhvilluar në mënyrë të pavarur nga Kina AS700, sipas Korporatës së Industrisë së Aviacionit të Kinës.

 Aeroplani me një kapsulë të vetme ka pajisje uljeje me një pikë. Ai ka një peshë maksimale ngritjeje prej 4150 kg, një distancë maksimale fluturimi prej 700 km dhe autonomi deri në 10 orë.

Ky aeroplan i drejtuar mund të transportojë deri në 10 persona në bord, duke përfshirë edhe pilotin.

Si një model i ri i aeroplanit të butë pothuajse të balancuar, AS700 mund të bëjë ngritje dhe ulje të shkurtër dhe ngritje dhe ulje vertikale. Përdoret kryesisht për turne ajrorë, shpëtim emergjent, siguri urbane dhe fusha të tjera. (Çang Çuo)