Kina merr pjesë në panairin ndërkombëtar të shpikësit të Nurembergut si vend partner
2023-10-30 15:43:24

Xinhua

Xinhua

Panairi i 75-të i Tregtisë Ndërkombëtare të Shpikësve, i njohur gjithashtu si “iENA”, u hap të shtunën me Kinën si vend partner, njofton “Xinhua”.

Rreth 80 projekte inovative nga Kina u prezantuan në panair, tha Henning Koenicke, partneri menaxhues i organizatorit të ngjarjes, AFAG.

Si sasia ashtu edhe cilësia e inovacioneve të Kinës po rriten, tha Koenicke.

Midis ekspozitave kineze ishte një sistem tramvaji pa gjurmë nga prodhuesi kryesor i trenave në Kinë, “CRRC”, dhe një sistem i zgjuar i menaxhimit të energjisë për metrotë, nga Universiteti Tsinghua.

He Zhenfu, nënkryetar i Shoqatës së Shpikjeve të Kinës, tha se për më shumë se 10 vjet, shoqata ka ndihmuar mbi 600 shpikje dhe inovacione nga Kina për të marrë pjesë në këtë ngjarje.

Xinhua

Xinhua

Këtë vit, pjesëmarrja kineze në ekspozitë ishte më e madhja në histori, tha ai, duke theksuar projektet e shpikjeve në fushat e kimisë, transportit, makinerive, mjekësore dhe mbrojtjes së mjedisit.

E themeluar në vitin 1948, ky event synon të prezantojë risitë më të fundit nga bota për kompanitë dhe publikun e gjerë, duke ndihmuar shpikësit të gjejnë mundësi biznesi dhe të marrin reagime nga përdoruesit e mundshëm.  (Fatosi)

Xinhua

Xinhua

Xinhua

Xinhua