Rruga drejt prosperitetit: Duke ecur përgjatë rrugës.
2023-10-14 14:44:46

Kjo është një rrugë nga historia.

Kinezët hapën "Rrugën e Mëndafshit", e famshme në historinë botërore.

Trashëgimia më e mirë e historisë është krijimi i historisë së re.

Në vjeshtën e vitit 2013, presidenti Xi Jinping propozoi iniciativa të mëdha për të ndërtuar së bashku "Brezin Ekonomik të Rrugës së Mëndafshit" dhe "Rrugën Detare të Mëndafshit të Shekullit 21" në Kazakistan dhe Indonezi.

Ndërtimi i përbashkët i "Një brez, një rrugë" i ka rrënjët në histori. Është përgjigja kumbuese e Kinës për pyetjet e kohës dhe botës. Është një platformë e rëndësishme praktike për ndërtimin e një komuniteti me një të ardhme të përbashkët për njerëzimin.

Në çdo rast të rëndësishëm ndërkombëtar, presidenti Xi Jinping i shpjegon botës konceptin e Kinës për ndërtimin e përbashkët të "Një brez, një rrugë"; në çdo vizitë jashtë vendit, ai personalisht nxit zbatimin e projekteve pragmatike që plotësojnë nevojat e zhvillimit të njëri-tjetrit.

Më 28 mars 2015, presidenti Xi Jinping mbajti një fjalim kryesor në Konferencën Vjetore 2015 të Forumit Boao për Azinë: "Ndërtimi i "Një brez, një rrugë" i përmbahet parimeve të konsultimit të gjerë, kontributit të përbashkët dhe shkëmbimeve reciproke. Kjo nismë nuk është e mbyllur, por e hapur dhe gjithëpërfshirëse; nuk është një performancë me Kinën si soliste, por një kor që përbëhet nga të gjitha vendet përgjatë rrugës”.

Në dekadën e fundit, Kina dhe vendet bashkëndërtuese kanë bashkuar duart për të kaluar oqeanet, për të lidhur ishujt dhe për të udhëtuar nëpër male dhe lugina të thella, duke shkruar mrekullitë e zhvillimit në planetin tonë. Hekurudhat, urat, aeroportet dhe portet janë ndërthurur në rrjete të përbashkëta, fabrikat, ndërsa parqet industriale dhe ato bujqësore përçojnë shpresë dhe besim.

Sot, ndërtimi i përbashkët i "Një brez, një rrugë" është bërë produkti më i njohur ndërkombëtar publik dhe një platformë globale bashkëpunimi. Ajo ka tërhequr më shumë se tre të katërtat e vendeve të botës dhe më shumë se 30 organizata ndërkombëtare për të marrë pjesë. Konceptet dhe propozimet përkatëse të bashkëpunimit janë shkruar në dokumentet e rezultateve të mekanizmave të rëndësishëm ndërkombëtarë si Kombet e Bashkuara, Grupi i 20-ës etj.

Duke u përballur me të ardhmen, eksplorimi i kësaj rruge drejt prosperitetit do të vazhdojë.