Xi bën thirrje që Jiangxi të shkruajë kapitullin e tij në modernizimin kinez
2023-10-14 14:30:49


Presidenti Xi Jinping ka bërë thirrje që provinca Jiangxi e Kinës Lindore të shfrytëzojë pikat e saj të forta dhe të përmirësojë pikat e dobëta për të shkruar kapitullin e saj në modernizimin kinez.

Xi, gjithashtu sekretar i përgjithshëm i Komitetit Qendror të Partisë Komuniste të Kinës dhe kryetar i Komisionit Qendror Ushtarak, i bëri vërejtjet gjatë inspektimit të kësa province nga 10 deri më 13 tetor.

Xi theksoi rëndësinë e emancipimit të mendjes dhe bërjes së përpjekjeve pioniere.

Jiangxi duhet t'i përmbahet me vendosmëri pozicionimit të tij në krijimin e një modeli të ri zhvillimi, të përdorë karakteristikat dhe pikat e forta dhe të fokusohet në një zhvillim me cilësi të lartë, të gjelbër dhe me karbon të ulët, tha Xi.

Ai gjithashtu i bëri thirrje provincës të konsolidojë themelet e saj dhe zhvillojë forca të reja, të përpiqet të udhëheqë si promovimin e zhvillimit me cilësi të lartë të zonave të vjetra revolucionare, ashtu edhe ngritjen e rajonit qendror, duke bërë përpjekje të shëndosha në avancimin e zhvillimit të Brezit Ekonomik të Lumit Yangtze.

Gjatë turneut të inspektimit, Xi vizitoi qytetet Jiujiang, Jingdezhen dhe Shangrao. Ai inspektoi bregun e lumit Yangtze, ndërmarrjet lokale, një bllok historik dhe kulturor si dhe një fshat.