Ndërtimi i kanalit ndërkombëtar të ndërlidhjes
2023-10-12 22:50:03

Investimi në infrastrukturë është një fushë prioritare në ndërtimin e nismës “Një brez, një rrugë”. Një numër i madh projektesh infrastrukturore, duke përfshirë korridorin ekonomik Kinë-Pakistan, portin e Pireut në Greqi, hekurudhën me shpejtësi të lartë Xhakarta-Bandung në Indonezi, hekurudhën Hungari-Serbi dhe atë Mombasa-Nairobi në Kenia etj., kanë nxitur në mënyrë efektive zhvillimin ekonomik dhe punësimin lokal.