Bota pret “rritje mes sfidave”
2023-10-12 20:45:45

FMN-ja publikoi më 25 korrik variantin e përditësuar të raportit “Perspektiva e ekonomisë botërore”, ku e ngriti parashikimin e rritjes së ekonomisë globale të këtij viti deri në 3 %, shifër kjo 0.2 pikë përqindjeje më e lartë në krahasim me nivelin e prillit. Mirëpo, pavarësisht rigjallërimit, ekonomistët e FMN-së paralajmëruan se ekonomia botërore nuk ka dalë nga vështirësia dhe ende ekzistojnë rreziqe.