Autoritetet kineze publikojnë udhëzime kundër dhunës kibernetike
2023-09-27 12:09:48

Foto nga VCG

Gjykata e Lartë Popullore (SPC), Prokuroria e Lartë Popullore dhe Ministria e Sigurisë Publike publikuan një sërë udhëzimesh për të goditur aktet e paligjshme dhe kriminale që lidhen me dhunën kibernetike, shkruan “Xinhua”.

Ato përmbajnë 20 pika që shpjegojnë zbatimin e ligjeve dhe politikave që lidhen me dhunën kibernetike.

Udhëzimet sqarojnë se si akte të ndryshme të dhunës kibernetike përfshihen në kategoritë ekzistuese të krimit dhe bëjnë thirrje që të ndërmerren veprime më të forta kundër atyre që nxisin, organizojnë ose nxisin dhunën kibernetike, dhe kundër atyre që refuzojnë të korrigjojnë akte të tilla pavarësisht paralajmërimeve të përsëritura.

Publikimi dhe zbatimi i udhëzimeve do të luajë një rol të rëndësishëm në rritjen e efektivitetit të autoriteteve në trajtimin e dhunës kibernetike dhe do të ndihmojë në mbrojtjen e të drejtave dhe interesave të qytetarëve dhe sigurimin e një mjedisi të pastër të hapësirës kibernetike, bëri të ditur një zyrtar i Gjykatës së Lartë Popullore. (Irma)