Dashamirët e lundrimit të vendosur për argëtim pushimesh në det të hapur
2023-09-26 11:21:35

Foto nga VCG

Operatorët ndërkombëtarë të linjave të lundrimit po shtojnë përpjekjet për të shtuar itinerare globale për të tërhequr udhëtarë të sofistikuar kinezë, pasi këta të fundit po ndjekin gjithnjë e më shumë eksperienca lundrimi të diferencuara dhe me cilësi të lartë jashtë shtetit, shkruan “China Daily”.

Festivali i Mesvjeshtës dhe festa e Ditës Kombëtare nga e premtja deri më 6 tetor kanë krijuar një pushim tetëditor përpara fillimit të tremujorit të katërt të këtij viti.

Ai pritet të ketë një rritje të numrit të turistëve kinezë që udhëtojnë jashtë vendit dhe duke bërë udhëtime lundrimi, thanë ekspertët e industrisë.

Në fillim të këtij viti, operatori norvegjez i linjës së lundrimit “Viking Cruises” u bë kompania e parë e lundrimit që njoftoi rifillimin e operacioneve të lundrimit jashtë lumit evropian për udhëtarët kinezë.

Kompania rifilloi funksionimin e turneut të saj të lundrimit në lumin Rhine për tregun kinez më 1 qershor. Ajo njoftoi se rezervimet janë pothuajse të kompletuara, veçanërisht për lundrimet në vjeshtë.

“Bazuar në përvojën tonë në tregjet evropiane dhe amerikane në epokën pas Covid, kemi parë se kërkesa në tregun e udhëtimeve të lundrimit po rimëkëmbet shpejt. Ne besojmë se tregu kinez i lundrimit ka potencial të madh rritjeje dhe jemi të sigurt që kompania i përmbush pritshmëritë”, tha Brendan Tansey, drejtor menaxhues i “Viking Cruises China”. (Fatosi)