Provinca Guangdong një “partner natyror” për Zonën e Tregtisë së Lirë në Emiratet e Bashkuara Arabe
2023-09-26 11:37:54

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Një delegacion nga Zona Ekonomike Ras Al Khaimah e Emirateve të Bashkuara Arabe gjeti një "partner natyror" në bizneset e provincës Guangdong, gjatë një ekspozimi me synim  nxitjen e sinergjisë tregtare dhe ekonomike midis Kinës dhe Emirateve.

Delegacioni i RAKEZ organizoi forume biznesi në tre qytete të mëdha kineze Guangzhou, Shenzhen dhe Dongguan, duke theksuar perspektivat e rritjes së tregut të Lindjes së Mesme për firmat kineze.

Forumet i lejuan pjesëmarrësit të kuptojnë peizazhin ekonomik dhe industrinë në Emiratin e Ras Al Khaimah. Delegacioni u angazhua me sipërmarrjet vendase për të kuptuar më tej planet e tyre për sipërmarrjet dhe investimet jashtë shtetit, duke i ndihmuar ata të identifikojnë fushat e mundshme të bashkëpunimit dhe duke krijuar platforma efektive të tregtisë së jashtme për lidhjet e biznesit afatgjatë dypalësh.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Ndër shoqatat tregtare që morën pjesë aktivisht në forume ishin Shoqata e Tregtisë së Shërbimeve në Guangzhou, Shoqata Industriale e Shenzhen Electronics dhe Komisioni i Mbikëqyrjes dhe Administrimit të Aseteve në pronësi të Shenzhen, sipas një njoftimi për shtyp të datës 21 shtator.

Delegacioni i Emirateve u takua me firma nga sektorët kryesorë, duke përfshirë automobilat, pajisjet e medias, energjinë, farmaceutikën, sigurinë, IT, elektronikë, telekom, ndërtim, financa dhe tregti elektronike.

Përfaqësuesit e RAKEZ u takuan gjithashtu me entitete qeveritare si Zyra e Tregtisë Dongguan dhe Zona e Zhvillimit Industrial Hi-Tech të Liqenit Songshan.

 

CEO i RAKEZ Group Ramy Jallad tha se potenciali për bashkëpunim biznesi midis Guangdong dhe Ras Al Khaimah ishte i madh, duke përfshirë sektorë të shumtë dhe se një pjesë e konsiderueshme e kompanive RAKEZ luajnë një rol kyç në avancimin e përpjekjeve të qëndrueshmërisë si në Ras Al Khaimah ashtu edhe në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Jallad tha gjithashtu se si një fuqi e tregtisë së jashtme dhe eksportit në Kinë, Guangdong "është një partner natyror në këtë përpjekje".

Duke pasur parasysh pozicionimin strategjik të RAKEZ në një emirat që është "qëndror për marrëdhëniet tregtare Emiratet e Bashkuara Arabe-Kinë", palët "janë të interesuara për të nxitur marrëdhëniet tregtare në zgjerim të Emirateve të Bashkuara Arabe me Kinën" dhe për të përforcuar tregtinë dypalëshe në 200 miliardë dollarë deri në vitin 2030, shtoi ai.

Me kalimin e viteve, Emiratet e Bashkuara Arabe janë shfaqur si një nga tregjet më të rëndësishme të eksportit të Kinës dhe partneri i dytë më i madh tregtar në Lindjen e Mesme. Kina është partneri më i madh tregtar i Emirateve të Bashkuara Arabe, me vlerën e tregtisë jo të naftës midis dy vendeve që tejkalon 72 miliardë dollarë në 2022, një rritje prej 18 për qind nga 61 miliardë dollarë në 2021.

Falë Iniciativës “Një Brez, një Rrugë”, investitorë të shumtë kinezë, veçanërisht ndërmarrje shtetërore, kanë forcuar praninë e tyre në Emiratet e Bashkuara Arabe, duke marrë pjesë në projekte kyçe infrastrukturore që përfshijnë portet, hekurudhat dhe autostradat.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

 

Jallad tha se qëllimi i tyre është të tregojnë se Ras Al Khaimah është zgjedhja e duhur dhe vendi më i mirë për rritjen e bizneseve kineze. Si një ofrues shërbimi, tha ai, ata u ofrojnë kompanive shërbime me vlerë të shtuar, duke siguruar që çdo gjë të jetë në vend "në mënyrë që investitorët të mund të bashkohen dhe të përqendrohen në biznesin e tyre".