Hollivudi fillon të përgatitet gradualisht për daljen nga greva
2023-09-26 15:36:12

Foto nga VCG

Producentët e emisioneve televizive filluan të punojnë për episode të reja të hënën, hapat e parë për të rifilluar aktivitetin në Hollivud, pasi skenaristët arritën një marrëveshje paraprake për t'i dhënë fund grevës së tyre gati pesë-mujore.

Shoqata e Skenaristëve të Amerikës (WGA), e cila përfaqëson rreth 11,500 skenaristë filmash dhe televizioni, arriti të dielën një marrëveshje paraprake trevjeçare me studiot kryesore.

Marrëveshja duhet të miratohet tani nga drejtuesit dhe anëtarët e sindikatës. Ndërsa aktorët vazhdojnë grevën, emisionet televizive mund të rifillojnë punën sapo skenaristët e tyre të marrin dritën jeshile të Sindikatës për t'u kthyer në punë në ditët ose javët në vijim.