Venezuela mbështet nismat globale të Kinës mbi zhvillimin, sigurinë e qytetërimin
2023-09-25 11:30:27

Foto nga VCG

Ministri i Jashtëm i Venezuelës Ivan Gil tha të shtunën se vendi i tij mbështet nismat globale të propozuara nga Kina mbi zhvillimin, sigurinë dhe qytetërimin.

Venezuela përshëndet përpjekjet e vendeve që kontribuojnë në dialogun, mirëkuptimin, paqen globale dhe përparimin e përbashkët, të tilla si Kina, tha ai në Debatin e Përgjithshëm të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së.

"Venezuela mbështet Nismën e Zhvillimit Global, Nismën e Sigurisë Globale dhe Nismën e Qytetërimit Global. Vetëm nëpërmjet përpjekjeve të përbashkëta, në frymën e përplotësimit, solidaritetit dhe bashkëpunimit, ne mund të ecim drejt një të ardhmeje të përbashkët me begati dhe qëndrueshmëri për të gjithë njerëzimin," theksoi Gil.

Sipas tij, një botë e re shumëpolare dhe shumëpalëshe me paqe dhe begati ekonomike, pa hegjemoni dhe e mbështetur në Kartën e Kombeve të Bashkuara, duhet të bazohet në vlerat e multilateralizmit të vërtetë, bashkëpunimit ndërkombëtar dhe solidaritetit. Lidhur me këtë, Venezuela e njeh kontributin e grupit BRICS, me të cilin ajo dëshiron të bashkohet, në gjeopolitikën e tanishme globale dhe demokratizimin e marrëdhënieve ndërkombëtare.