Kina zgjeron mbulimin e rimbursimit të faturave ambulatore
2023-09-24 11:49:25

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Rimbursimi i faturave ambulatore është zgjeruar në 99 për qind të vendeve të përfshira në llogaritë e unifikuara të sigurimit mjekësor për punonjësit, deklaroi Fu Chaoqi, zyrtar i Administratës Kombëtare të Sigurisë së Kujdesit Shëndetësor të Kinës (NHSA), citon “Xinhua”.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Sipas tij, deri në gusht 320.900 e institucioneve mjekësore janë mbuluar nga rimbursimi i faturave ambulatore përmes llogarive të unifikuara dhe mbi 124 miliardë juanë (rreth 17.3 miliardë dollarë amerikanë) të faturave janë rimbursuar.

Përveç kësaj, 141.400 farmaci të autorizuara në 25 rajone provinciale janë mbuluar nga llogari të unifikuara mjekësore dhe 174 milionë fatura janë rimbursuar, duke pretenduar mbi 6.9 miliardë juanë fonde të sigurimit mjekësor. Subvencionet e qeverisë për sigurimet shëndetësore për banorët në zonat urbane dhe rurale janë rritur, sipas administratës.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Subvencionet e qeverisë për frymë për sigurimet shëndetësore për banorët në zonat urbane dhe rurale u rritën nga 490 juanë në vitin 2018 në 640 juanë në vitin 2023.

Subvencionet për sigurimet shëndetësore për banorët në zonat urbane dhe rurale kanë arritur në 384 miliardë juanë gjatë vitit 2023. (Irma)