Kina miraton disa aplikacione eksporti për galiumin dhe germaniumin
2023-09-23 12:03:39

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kina ka miratuar aplikimet e disa kompanive për eksport për produktet e galiumit dhe germaniumit që përputhen me rregulloret përkatëse, deklaroi zëdhënësi i Ministrisë së Tregtisë, He Yadong.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Deklarata e tij erdhi si përgjigje e një pyetjeje përkatëse në një konferencë për shtyp, duke theksuar se disa kompani kineze kanë marrë licencat e eksportit për galium dhe artikuj të lidhur me germanium, citon “Xinhua”.

Ministria e Tregtisë do të vazhdojë të shqyrtojë kërkesat e tjera për licenca dhe të marrë vendime në përputhje me procedurat ligjore, tha ai.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Ministria kineze e Tregtisë dhe Administrata e Përgjithshme e Doganave publikuan në korrik një njoftim për vendosjen e kufizimeve të eksportit për produktet industriale dhe materialet që përmbajnë galium dhe germanium.

Këto kufizime hynë në fuqi nga 1 gushti i këtij viti. (Irma)