Projekti i madh i energjisë së erës hyn në funksion në Sichuan
2023-09-22 14:34:34

CFP

CFP

Një projekt i madh i energjisë së erës në provincën Sichuan të Kinës jugperëndimore nisi funksionimin të enjten. Projekti është pjesë e përpjekjeve të vazhdueshme të vendit për të çuar përpara zhvillimin e energjisë së pastër, shkruan “Xinhua”.

E vendosur në një lartësi midis 2200 dhe 3400 metra në qarkun Dechang në Prefekturën Autonome Liangshan Yi, projekti i energjisë së erës ka një kapacitet total të instaluar prej 258.000 kilovat, njoftoi “Yalong River Hydro Development Company, Ltd”.

Me një investim total prej mbi 1.92 miliardë juanë (rreth 267.67 milionë dollarë amerikanë), projekti pritet të prodhojë mesatarisht 680 milionë kWh energji elektrike në vit. Kjo do të jetë e mjaftueshme për konsumin vjetor të energjisë elektrike të rreth 310.000 familjeve.

Energjia elektrike e prodhuar nga ky projekt çdo vit do të jetë e barabartë me kursimin e rreth 200.000 tonë qymyr standard dhe reduktimin e rreth 560.000 tonë emetime dyoksid karboni.

CFP

CFP

Projekti i energjisë së erës në Labashan është pjesë e bazës së energjisë së pastër në pellgun e lumit Yalong. Baseni aktualisht ka një kapacitet total të instaluar operacional prej afro 21 milionë kilovat për hidrocentralet dhe energjinë e re. Kina ka njoftuar se synon të arrijë kulmin e emetimeve të dyoksidit të karbonit deri në vitin 2030 dhe neutralitetin e karbonit deri në vitin 2060. (Irma)