Çfarë të presim nga ceremonia e hapjes së Lojërave Aziatike të Hangzhou-t
2023-09-22 15:10:16

Foto nga VCG

Ceremonia e hapjes e atij që cilësohet si edicioni më i madh i Lojërave Aziatike do të zhvillohet në Hangzhou të Kinës të shtunën në mbrëmje. Ky spektakël është një aspekt i pashmangshëm i çdo edicioni të këtyre Lojërave që nga fillimi i tyre në Nju-Delhi më 1951. Ajo shërben si një platformë e rëndësishme për vendin organizator për të treguar identitetin e vet unik kombëtar në shkallë globale.

Edhe ceremonia e hapjes së Lojërave Aziatike të Hangzhou-t do të përfshijë disa elemente kryesore, veçanërisht programin artistik, paradën e sportistëve dhe ndezjen ceremoniale të flakës. Megjithatë, ajo që do ta veçojë këtë ceremoni është ndërthurja e jashtëzakonshme e teknologjisë së përparuar dhe e elementeve kulturore.

"Ne do të përcjellim bukurinë e maleve dhe lumenjve drejtpërdrejt në skenë, duke përdorur kombinimin e mrekullueshëm të efekteve vizuale 3D me sy të lirë dhe pamjet virtuale," tha Sha Xiaolan, kryeregjisori i ceremonisë së hapjes së Lojërave Aziatike të Hangzhou-t gjatë një konference shtypi të enjten.

"Kjo do të krijojë një spektakël mahnitës, ku interpretuesit mund të ecin brenda një pikture dhe të zhyten në një peizazh piktoresk."

"Ceremonia e hapjes do të ndërlidhë gjithashtu elementet e teatrit muzikor dhe të operës tradicionale kineze Yue, duke gërshetuar estetikën lindore dhe artin perëndimor," shtoi Sha.