Përfaqësues nga mbi 110 vende në forumin e tretë “Një brez, një rrugë”
2023-09-19 20:17:13

foto: VCG

foto: VCG

Përfaqësuesit nga më shumë se 110 vende kanë konfirmuar se do të marrin pjesë në Forumin e Tretë për Bashkëpunimin Ndërkombëtar “Një brez, një rrugë” në tetor, tha të martën zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme kineze Mao Ning.

 

foto: VCG

foto: VCG

E pyetur në një konferencë të përditshme shtypi rreth përgatitjeve për veprimtarinë, Mao bëri të ditur se kjo veprimtari do të përfshijë ceremoninë e hapjes, tre forume të nivelit të lartë mbi ndërlidhshmërinë, zhvillimin e gjelbër e ekonominë digjitale, si edhe gjashtë forume të tjera për tregtinë e lirë, shkëmbimet ndërnjerëzore e të institutive të studimit të politikave dhe tema të tjera.

 

Përgatitjet për forumin po shkojnë pa probleme, theksoi Mao.