Civilizimi ekologjik është qëllimi i planit të zhvillimit
2023-09-19 12:19:52


Foto nga VCG

Turizmi në Chenzhou, në provincën Hunan, ka dëshmuar një lulëzim të fuqishëm që nga pushimet verore falë mjedisit ekologjik lokal dhe zhvillimit me cilësi të lartë që së bashku krijojnë bashkëjetesë harmonike midis njerëzve dhe natyrës.

Kullota e liqenit Yangtian përbën livadhet më jugore në zonën malore  në Kinë. Për shkak të zhvillimit të tepruar dhe kullotjes së tepërt në të kaluarën, kullotat pësuan dëmtime, shkretëtirëzimin dhe erozionin e tokës. Nëpërmjet masave të tilla si ndalimi i kullotjes dhe restaurimi ekologjik, sipërfaqja ujore e liqenit Yangtian është rritur nga më shumë se 1.33 hektarë në gati 4.67 hektarë dhe shkalla e mbulimit të kullotave është rritur nga 64 përqind në 91 përqind. Tani, turistët mund të shijojnë peizazhin e bukur gjatë kalërimit.

Forma e tokës Gaoyiling Danxia nuk mund të rinovohet. Vitet e fundit, rrethi Suxian  i Chenzhou ka zbatuar projekte të tilla si ndalimi i shkarkimit të mbetjeve, restaurimi i formës së tokës, mbulimi i tokës, transplantimi i bimësisë dhe pastrimi i lumenjve për të përmirësuar ndjeshëm cilësinë e tokës dhe ujit dhe rritjen e vegjetacionit.

Në të njëjtën kohë, duke prezantuar entitetet e tregut për të zhvilluar pika piktoreske, duke u mbështetur në peizazhin unik Danxia të Gaoyiling, është krijuar një pikë piktoreske e nivelit 4A. Në ditët e sotme, Gaoyiling është e mbushur me turistë.

Foto nga VCG

711 Time Town, i vendosur në Suxian, dikur ishte një zonë miniere e rrënuar, por tani ajo është bërë një pikë referimi kulturore në Chenzhou.

Qyteti ndodhet në ish-minierën shtetërore 711, e cila ishte miniera e parë e uraniumit në shkallë të gjerë e zbuluar dhe eksploruar në Kinë.

Nga viti 1963, ajo siguroi më shumë se 4 milionë tonë metrikë lëndë të para të kualifikuara për zhvillimin e bombës së parë atomike të Kinës, bombës së parë me hidrogjen dhe nëndetëses së parë bërthamore. Ajo u përshëndet si "miniera e parë meritore e uraniumit në industrinë bërthamore të Kinës". Miniera u mbyll në vitin 2004.

Foto nga VCG

Në vitet e fundit, Chenzhou ka zhvilluar dhe ndërtuar qytetin, duke e transformuar zonën e minierave industriale të rrënuar në destinacionin e parë turistik të vendit me temë ushtarake. Qyteti përfshin zona funksionale si bazat e kërkimit dhe studimit, kujdesi shëndetësor i burimeve të nxehta dhe bizneset kulturore dhe krijuese. Duke ecur nëpër qytet, ndihet sikur të kthehesh në qytetin industrial të viteve 1950 dhe 1960.

Chenzhou njihet si "vendlindja e metaleve me ngjyra në Kinë". Edhe pse një qytet tipik i bazuar në burime, ai i përmbahet prioritetit të mbrojtjes ekologjike dhe zhvillimit të gjelbër. Chenzhou, si një zone e rëndësishme ekologjike në Kinën e Jugut dhe strategjike e burimeve ujore në Hunan, e vendos gjithmonë ndërtimin e qytetërimit ekologjik në planin e përgjithshëm për zhvillim dhe modernizim me cilësi të lartë.

Ai ndjek nga afër temën e zonës kombëtare të demonstrimit të zhvillimit të qëndrueshëm "përdorimi i qëndrueshëm i burimeve ujore dhe zhvillimi i gjelbër", bën përparime në inovacionin shkencor dhe teknologjik, inovacionin institucional dhe zhvillimin e gjelbër, dhe përpiqet të ndërtojë markën "Chenzhou ujë i mirë, jetë e bukur ".

Liqeni Dongjiang, i cili ruan mbi 8 miliardë metra kub ujë gjatë gjithë vitit, shkëlqen nga drita, i rrethuar nga male të gjelbërta. Duke vozitur në drejtim të rrymës, ndodhet Qendra e të Dhënave të Mëdha të Liqenit Dongjiang.