Helikopteri elektrik me gjashtë rotorë u zbulua në ekspozitën Tianjin
2023-09-18 17:39:15

CFP

CFP

Kompania kineze “Aviation Industry Corp.”, furnizuesi dominues i avionëve në vend, ka zbuluar një avion heksarotor plotësisht elektrik që mund të shërbejë për qëllime civile dhe ushtarake, njofton “China Daily”.

Mundësuar nga bateritë me performancë të lartë, AR-300 përbëhet kryesisht nga motorë elektrikë, sisteme kontrolli elektronike, gjashtë krahë të rotorit dhe një gyp i bërë plotësisht nga materiale të përbëra.

Sipas kompanisë, ai përmban një dizajn modular që e lejon të zhvendoset me shpejtësi midis mënyrave të drejtuara dhe pa pilot.

CFP

CFP

Heksarotori mund të përdoret në një gamë të gjerë biznesesh si turizmi, transporti urban dhe dërgesat e mallrave.

Ekspozita e helikopterëve organizohet nga qeveria Tianjin, Forca Tokësore e Ushtrisë Çlirimtare Popullore si dhe AVIC, dhe ka më shumë se 350 ndërmarrje pjesëmarrëse nga e gjithë bota.

Të paktën 60.000 vizitorë priten për ngjarjen katërditore, ekspozita e parë e helikopterëve në Kinë në katër vjet, sipas komitetit organizativ. (Fatosi)

CFP

CFP