Forumi vlerëson rininë si të ardhmen e Azisë Veriore
2023-09-18 10:59:27

Forumi i Zhvillimit dhe Bashkëpunimit të Sipërmarrësve të Rinj të Azisë Verilindore  u zhvillua në Changchun, të provincës Jilin më 24 gusht. Forumi, i mbajtur si një ngjarje e veçantë gjatë Ekspozitës së 14-të Kinë-Azinë Verilindore, u përqendrua rreth temës "Inovacioni dhe Zhvillimi, Bashkëpunimi Win-Win". Në takim morën pjesë mbi 200 sipërmarrës të rinj dhe përfaqësues të institucioneve bashkëpunuese nga Kina, Japonia, Koreja e Jugut, Mongolia, Rusia dhe vende të tjera.

Forumi vlerëson rininë si të ardhmen e Azisë Veriore

Sipërmarrës nga Kina, Japonia, Koreja e Jugut, Mongolia, Rusia marrin pjesë në këtë ngjarje Sipërmarrësit e rinj në Azinë Verilindore po inkurajohen të krijojnë lidhje më të forta në bashkëpunimin ekonomik dhe tregtar, thanë ekspertët dhe drejtuesit  e industrisë.

Liu Xifeng, i lindur dhe i rritur në Changchun, të provincës Jilin, i tha China Daily se ishte i nderuar që ishte i ftuar të merrte pjesë në Forumin e Zhvillimit dhe Bashkëpunimit të Sipërmarrësve të Rinj të Azisë Verilindore në qytetin e tij të lindjes më 24 gusht.

Sipërmarrësit e rinj mongolë që marrin pjesë në Forumin e Zhvillimit dhe Bashkëpunimit të Sipërmarrësve të Rinj të Azisë Verilindore vizitojnë një bazë frutash, perimesh dhe lulesh në Jilin Chunlian Gardening Engineering Co Ltd në Changchun, provincën Jilin, në gusht/China Daily

Sipërmarrësit e rinj mongolë që marrin pjesë në Forumin e Zhvillimit dhe Bashkëpunimit të Sipërmarrësve të Rinj të Azisë Verilindore vizitojnë një bazë frutash, perimesh dhe lulesh në Jilin Chunlian Gardening Engineering Co Ltd në Changchun, provincën Jilin, në gusht/China Daily

Liu theksoi rolin e tij në nxitjen e bashkëpunimit rajonal dhe rritjen ekonomike dhe rëndësinë e sipërmarrësve të rinj si ai në nxitjen e inovacionit dhe krijimin e partneriteteve strategjike. Ai shërben si drejtor i departamentit të biznesit jashtë shtetit të Socol Corp Ltd, një nga ndërmarrjet më të mëdha shtetërore në Jilin.

Gjatë viteve, Jilin ka shfrytëzuar avantazhet e saj në rigjallërimin e bazës tradicionale të industrisë së rëndë në Kinën verilindore, me mbështetjen e qeverisë provinciale, shtoi Liu. Përpjekjet e përbashkëta të ndërmarrjeve shtetërore dhe private kanë çuar në zhvillim të qëndrueshëm ekonomik dhe përmirësim në ndërtimin e infrastrukturës, tha ai.

Si një degë e Power Construction Corp of China - ose PowerChina - ndërmarrja është e specializuar në inxhinierinë tradicionale të ujit dhe hidrocentraleve dhe është zgjeruar në ndërtimin e infrastrukturës së re të energjisë dhe energjisë elektrike.

Me një vështrim në tregjet jashtë shtetit, departamenti ndërkombëtar i NSH-së është angazhuar në projekte infrastrukturore, duke përfshirë ndërtimin e objekteve të energjisë, stacioneve hidroelektrike dhe rrugëve në shkallë globale, duke u përafruar me Iniciativën “Një Brez, një  Rrugë”, tha Liu.

Sipërmarrësit e rinj të Koresë së Jugut bëjnë një turne në Akademinë Elpis të Jiayuan Education Technology Group (Jilin) Co Ltd në Changchun në gusht/China Daily

Në forum, departamenti i tij kërkoi mundësi ndërkombëtare, pasi prania e sipërmarrësve të rinj dhe udhëheqësve me ndikim nga vendet e rajonit ofronte shanse të paçmueshme për të eksploruar perspektivat e mundshme jashtë vendit, shtoi ai. Një gatishmëri e tillë e demonstruar nga ndërmarrjet lokale rezonoi fuqishëm me temën e forumit.

Forumi, i mbajtur si një ngjarje e veçantë gjatë Ekspozitës së 14-të Kinë-Azinë Verilindore, u përqendrua rreth temës "Inovacioni dhe Zhvillimi, Bashkëpunimi Win-Win". Në takim morën pjesë mbi 200 sipërmarrës të rinj dhe përfaqësues të institucioneve bashkëpunuese nga Kina, Japonia, Koreja e Jugut, Mongolia, Rusia dhe vende të tjera.

Ekspertët dhe drejtuesit e industrisë u kërkuan sipërmarrësve të rinj nga rajoni që të forcojnë lidhjet e tyre të bashkëpunimit ekonomik dhe tregtar, duke theksuar rëndësinë e bashkëpunimit në nxitjen e zhvillimit rajonal.

Sipërmarrësit e rinj nga shumë vende u inkurajuan të mbështesin hapjen dhe integrimin, të konsolidojnë themelet e bashkëpunimit rajonal dhe t'i japin përparësi inovacionit për të ndezur vitalitetin inovativ rajonal, tha Zëvendës-Presidenti i Federatës Rinore Gjith-Kinë Xu Xiao në forum.

Sipërmarrësit e rinj në të gjithë Azinë Verilindore, që ndajnë interesa të përbashkëta dhe një qasje të menduarit përpara, kanë potencialin për të nxitur zhvillimin rajonal, tha Xu.

Duke u angazhuar në iniciativa, të tilla si Nisma “Një Brez, një Rrugë”, Korridori Ekonomik Kinë-Mongoli-Rusi dhe Nisma e Tumenit të Madh, ato mund të ndihmojnë në zgjerimin e mundësive për bashkëpunim dhe nxitjen e rritjes ekonomike në rajon, duke përfituar më tej si njerëzit dhe bizneset, Xu. shtuar.

Zëvendës-guvernatori i Jilin Liang Renzhe tha në forum se sipërmarrësit e rinj në Azinë Verilindore pritet të avancojnë bashkëpunimin rajonal dhe shumëpalësh me shpresën për të injektuar energji pozitive në ndërtimin e një ekonomie të hapur botërore.

Është një mundësi e rrallë që mbi 200 sipërmarrës të rinj të shquar nga rajoni të mblidhen të gjithë së bashku, me shpresën se ata mund të bashkëpunojnë për përfitim të ndërsjellë dhe partneritete të favorshme, tha Liang.

Sipërmarrësit e rinj të Koresë së Jugut vizitojnë Lintian Maker Park në Changchun në gusht./China Daily

Me një sistem industrial të vendosur mirë dhe burime të bollshme natyrore, provinca ka fituar një avantazh konkurrues në industri të caktuara, duke përfshirë automobila, përpunim bujqësor, eko-turizëm, kujdes shëndetësor, petrokimike, prodhim dhe elektronikë.

Sot, Jilin është një portë kyçe për hapjen veriore të Kinës dhe një qendër qendrore për bashkëpunimin në Azinë Verilindore.

Ai shpreson se sipërmarrësit e rinj mund t'i përdorin këto avantazhe për t'u fokusuar në rigjallërimin dhe rritjen e Jilin duke krijuar projekte me cilësi të lartë dhe duke sjellë teknologji të përparuar.

Presidenti i Federatës Rinore Mongole Sergelenbaatar Batsambuu tha se federata është e etur të forcojë bashkëpunimin me organizata të tjera rinore në fusha të shumta, duke përfshirë arsimin, kujdesin shëndetësor, menaxhimin e biznesit dhe kulturën.

Ai u bëri thirrje sipërmarrësve të rinj që të mbajnë lidhje të ngushta, të inovojnë në bashkëpunim dhe të përpiqen për bashkëpunim reciprokisht të dobishëm.

Ai shtoi se të rinjtë, si shtytësit kryesorë të ekonomisë, ka të ngjarë të bashkohen në kulmin e suksesit për të arritur mësimin e ndërsjellë dhe zhvillimin kolektiv.

Veprimtaria prezantoi gjithashtu një sërë aktivitetesh, duke përfshirë prezantime projektesh për bashkëpunim ekonomik, dialogë të specializuar për sipërmarrësit e rinj dhe vizita në industritë lokale në Changchun.

Sipërmarrësit nga rajoni u angazhuan në diskutime të thella dhe shkëmbyen ide që mbulonin pajisjet moderne, energjinë e re, shërbimet moderne, bujqësinë moderne dhe ekonominë dixhitale.

Marrëveshjet për 29 iniciativa bashkëpunuese, të vlerësuara kolektivisht në 1.41 miliardë juanë (193.4 milionë dollarë), u arritën gjatë forumit, të organizuar nga Qendra Ndërkombëtare e Shkëmbimit Rinor e Kinës dhe Këshilli i Kinës për Promovimin e Tregtisë Ndërkombëtare Komiteti Provincial i Jilinit, ndër të tjera.

Dorëzimi i Deklaratës së Changchun për Bashkëpunimin Ekonomik të Azisë Verilindore për Sipërmarrësit e Rinj në gjashtë gjuhë shënoi një pikë kryesore gjatë forumit, i cili theksoi rëndësinë historike dhe praktike të një Azie Verilindore të bashkuar dhe të qëndrueshme.

Deklarata ndihmoi në arritjen e një konsensusi për krijimin e një mekanizmi për shkëmbim dhe bashkëpunim midis sipërmarrësve të rinj në Azinë Verilindore.

Ai u bëri thirrje sipërmarrësve të rinj nga rajoni që të shfrytëzojnë burime të bollshme dhe të krijojnë mundësi të reja tregu, duke nxitur zhvillimin rajonal gjithëpërfshirës, të balancuar dhe bashkëpunues.

Brezat e rinj inkurajohen të ndërmarrin veprime konkrete për të promovuar Axhendën e Kombeve të Bashkuara për Zhvillimin e Qëndrueshëm 2030, në një përpjekje për të kontribuar me mençuri dhe forcë për zhvillimin e shëndetshëm të ekonomisë rajonale dhe globale, sipas deklaratës.

Pjesëmarrësit e forumit shprehën vendosmërinë e tyre për të kontribuar në prosperitetin dhe stabilitetin rajonal, në përputhje me tendencat globale që favorizojnë paqen, zhvillimin, bashkëpunimin dhe përfitimin reciprok.

Park Jae-keun, nënkryetar ekzekutiv i Komitetit Kombëtar të Rinisë së Partisë Demokratike të Koresë, shprehu vlerësimin për pjesëmarrjen e tij të parë në forumin e sipërmarrësve të rinj.

Afërsia gjeografike dhe integrimi ekonomik midis Koresë së Jugut dhe Kinës duhet të jetë baza për një marrëdhënie bashkëpunimi afatgjatë dhe të ngushtë.

Shpresohet që brezat e rinj të të dy vendeve të mund të nxisin zhvillimin ekonomik midis Koresë së Jugut dhe Kinës, tha Park në forum.

Gjatë një interviste ekskluzive me China Daily, Park theksoi avantazhet e qenësishme të provincës Jilin brenda rajonit të Azisë Verilindore, si në aspektin gjeografik ashtu edhe në ndërveprimet e rregullta.

Këta faktorë, tha ai, i kanë lënë shumë përshtypje dhe i kanë ushqyer optimizmin për perspektivat e zhvillimit në rajon. Me një angazhim të vendosur, ai u zotua të kërkonte rrugë të reja për rritje të ndërsjellë.

Ai vlerësoi gjithashtu ngrohtësinë e komunitetit lokal në Jilin, si dhe mjedisin e favorshëm për investime që gjeti në provincë.