Kapaciteti i instaluar i energjisë së pastër tejkalon 40 milionë kilovat në Qinghai
2023-09-17 11:38:48

Kapaciteti total i instaluar i energjisë së pastër në provincën Qinghai të Kinës veriperëndimore ka tejkaluar 42.7 milionë kilovat, njoftoi “State Grid Qinghai Electric Power Co., Ltd”, citon “Xinhua”.

Një fermë e prodhimit të elektrikut me energji të erës në Qinghai(Foto:VCG)

Një fermë e prodhimit të elektrikut me energji të erës në Qinghai(Foto:VCG)

Kapaciteti i instaluar i energjisë së pastër të krahinës tani përbën 91.6 për qind të kapacitetit total të instaluar të saj, sipas kompanisë.

Kapaciteti i ri energjetik i instaluar në Qinghai tani është 30.13 milionë kilovat. Midis janarit dhe korrikut të këtij viti, gjenerimi i energjisë së re johidroenergjetike nga Qinghai e kaloi prodhimin e tij të hidrocentraleve për herë të parë duke u bërë burimi më i madh i energjisë në provincë.

Qendra fotovoltaike në Qinghai(Foto:VCG)

Qendra fotovoltaike në Qinghai(Foto:VCG)

Në Qinghai, i cili shtrihet në rrafshnaltën Qinghai-Tibet, ndodhen burimet e lumenjve Yangtze, Lumit të Verdhë dhe Lancang dhe është i njohur për burimet e tij të pasura me ujë, energji diellore dhe të erës. (Irma)