Kreu i UNEP-it: Multilateralizmi, e vetmja rrugë për përballimin e ndryshimit të klimës
2023-09-15 22:01:00

Këtë verë, shumë rajone të globit pësuan mot ekstrem, si temperatura të larta, zjarre, përmbytje, uragane etj.

Si mund të bashkëpunojnë vendet e ndryshme për përballimin e ndryshimit të klimës? Gjatë një interviste për Grupin Mediatik të Kinës (CMG), drejtorja ekzekutive e Programit të Mjedisit të Kombeve të Bashkuara (UNEP) Inger Andersen theksoi se, për përballimin e ndryshimit të klimës, frika nuk është përgjigjja, dhe multilateralizmi është e vetmja rrugëdalje. Andersen u shpreh se, megjithëse tani harta gjeopolitike globale krijon pengesa për bashkim, ajo pa urën e shkëmbimeve, besimin e ndërsjellë dhe vendosmërinë gjatë vizitës pak ditë më parë në Kinë.

Drejtorja Andersen vlerësoi konceptin e qytetërimit ekologjik të Kinës se "ujërat e kaltra dhe malet e gjelbra janë pasuri", duke shprehur shpresën që Kina të vazhdojë luajë një rol kyç në qeverisjen globale të klimës. (Fani)