Media amerikane: Rritja e të varfërve tregon drejtimin e politikës kombëtare të ShBA-së
2023-09-14 15:19:25

CFP

CFP

Gazeta amerikane "Washington Post" njoftoi të mërkurën që të dhënat e publikuara nga Zyra e Censusit e ShBA-së tregojnë se njerëzit e varfër në ShBA-së u shtuan shumë vitin e kaluar, numri i fëmijëve të varfër u dyfishua dhe shkalla e varfërisë u rrit nga 7.8 % në vitin 2021 në 12.4 % vjet. Sipas raportit, këto të dhëna dëshmojnë ritmin e çrregullt të thirrjes së qeverisë amerikane për ndalimin e ndihmës lidhur me epideminë e COVID-19 dhe ndikimet katastrofike që ka shkaktuar inflacioni rekord ndaj ekonomisë familjare. Ekspertët thanë se këto shifra theksojnë se varfëria është në një shkallë të madhe një zgjedhje e politikës kombëtare. (Xu Guang)

CFP

CFP