Indeksi i çmimeve të logjistikës rrugore në Kinë shënon rritje
2023-09-12 14:35:18

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Indeksi i çmimeve të logjistikës rrugore në Kinë shënoi rritje javën e kaluar mes kërkesës dhe ofertës së qëndrueshme të transportit rrugor, treguan të dhënat e industrisë, njofton “Xinhua”.

Indeksi arriti në 1025.65 pikë në javën nga 4 deri më 8 shtator, 0.01 për qind më shumë nga një javë më parë, sipas një sondazhi të kryer bashkërisht nga Federata e Logjistikës dhe Blerjeve të Kinës dhe Grupi i Logjistikës Guangdong Lin'an.

Nënindekset për të gjitha llojet e automjeteve shënuan rritje në bazë javore. Shifra për çmimet e logjistikës së ngarkesave të plota të kamionëve, e cila mat kryesisht mallrat me shumicë dhe transportin rajonal, u rrit me 0.01 për qind në bazë javore në 1027.15 pikë.

Sipas anketës, indeksi ka gjasa të mbetet i qëndrueshëm ose të rritet mes luhatjeve në fazën tjetër. (Fatosi)