Xi Jinping-u shpreh ngushëllime për stuhinë e madhe në Libi
2023-09-12 20:13:33

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Të martën, kryetari i shtetit i Kinës Xi Jinping i dërgoi një mesazh ngushëllimi presidentit të Këshillit Presidencial Libian Mohamed Menfi për stuhinë vdekjeprurëse në Libi.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Në mesazhin e tij, Xi tha që ai është tronditur nga stuhia shkatërrimtare që goditi këtë vend afrikan, e cila ka shkaktuar humbje të mëdha njërëzore dhe ekonomike.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Xi, në emër të qeverisë kineze dhe popullit kinez, shprehu dhimbje të thellë për viktimat dhe simpati të sinqertë për familjet e prekura dhe të plagosurit. Ai gjithashtu shprehu bindjen që populli libian do të kalojë ndikimet e fatkeqësisë.