Kampionati botëror i fluturimit me kostum me krahë do të mbahet në malin Tianmen të Kinës
2023-09-12 11:38:25

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Kampionati i nëntë Botëror i Ligës së Wingsuit (WWL) për fluturim me kostum krahë do të hapet të mërkurën në Parkun Kombëtar Pyjor Malor Tianmen në Zhangjiajie, në provincën Hunan të Kinës qendrore, njofton “Xinhua”.

Pjesëmarrësit janë nga 11 vende dhe rajone, me veshjet më të mira të krahëve në botë.

Konkursi përbëhet nga dy komponentë kryesorë: gara ajrore dhe fluturimi i saktë nëpër objektiva. Renditja për çdo njësi do të përcaktojë vendin e parë, të dytë dhe të tretë.

Gjashtëmbëdhjetë hedhës me “wingsuit” do të ngrihen nga shkëmbinjtë në një lartësi prej 1458 metrash, do të fluturojnë ulët mbi Sheshin e Vizitorëve, do të hyjnë në “Grand Canyon” dhe do të bëjnë një kthesë përgjatë shkëmbinjve përpara se të kalojnë vijën e finishit. Kjo do të pasohet nga një zbritje 990 metra dhe një vijë e drejtë prej afërsisht 1.3 kilometra.

Fituesi do të përcaktohet nga konkurrenti që mbledh më shumë unaza gjatë kursit. Zmadhimi dhe pamjet e kamerës me shpejtësi të lartë të kuadrove do të përdoren për të përcaktuar fituesit e konkursit. (Fatosi)