Anija kozmike e mallrave "Tianzhou-5" e Kinës ndahet nga kombinimi i stacionit hapësinor
2023-09-11 19:47:42

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Pas kryerjes së të gjitha detyrave të përcaktuara, anija kozmike e mallrave "Tianzhou-5" u nda nga kombinimi i stacionit hapësinor të hënën në 4:46 të mëngjesit dhe nisi fluturimin e pavarur, bëri të ditur Agjencia e Fluturimeve Hapësinore me Astronautë e Kinës (CMSA).

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Të martën, anija kozmike e mallrave do të rihyjë në atmosferë. Shumica e përbërësve të saj do të digjen dhe do të shkatërrohen gjatë këtij procesi, ndërsa një pjesë e vogël e mbetjeve do të bjerë në mënyrë të sigurt në ujërat e përcaktuara në Paqësorin Jugor, tha CMSA.

Foto nga VCG

Foto nga VCG