Kievi thotë se ka nisur eksportin e grurit përmes porteve kroate
2023-09-08 16:39:41

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Ukraina ka filluar eksportin e grurit përmes porteve detare kroate, tha të enjten një zyrtar i lartë ukrainas.

Ukraina përdor si rrugë kryesore për dërgimin e drithit portet e saj në Detin e Zi, por Kievi ka kërkuar rrugë alternative që pas agresionit të Rusisë dhe vendimit të Moskës në muajin korrik për të hequr dorë nga marrëveshja që lejonte eksportin e grurit përmes porteve në Detin e Zi.

Ministri i Jashtëm Dmytro Kuleba tha gjatë një vizite në Zagreb në fund të korrikut se Ukraina dhe Kroacia kishin rënë dakord mbi mundësinë e përdorimit të porteve kroate në Danub dhe Detin Adriatik për eksportin e grurit ukrainas.