269 të dyshuar të ndaluar në operacionin e përbashkët Kinë-Mianmar kundër mashtrimit të telekomunikacionit
2023-09-06 14:16:51

Foto nga Xinhua

Foto nga Xinhua

Në një operacion të përbashkët kundër mashtrimit të telekomunikacionit nga policia kineze dhe forcat ligjzbatuese të Mianmarit, u bastisën 11 pika në Mianmarin Verior dhe 269 të dyshuar u ndaluan, bëri të ditur të martën Ministria e Sigurisë Publike e Kinës.

Ndër 269 të dyshuarit, 186 janë shtetas kinez dhe i janë dorëzuar palës kineze, që do të hetojë veprimtarinë e tyre.

Mjet e përdorura për të kryer mashtrimin, të tilla si kompjuterat, smartfonat, kartat SIM dhe kartat bankare, u konfiskuan.

Mashtrimi i telekomunikacionit i kryer në Mianmarin Verior që synon shtetasit kinezë, është rritur shumë sivjet, duke sjellë ankesa të shumta nga banorët kinezë.

Më tepër se 1 100 raste janë gjurmuar në Mianmarin Verior, me një vlerë të përgjithshme të përfshirë prej mbi 120 milionë juanësh (16 milionë dollarë).