Kina ndan fonde për parandalimin e përmbytjeve
2023-09-06 10:37:55

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Kina ka ndarë 200 milionë juanë (rreth 27.86 milionë dollarë amerikanë) për disa rajone të prekura nga tajfunet dhe përmbytjet, njoftoi Ministria e Financave.

Fondet, të ndara për të mbështetur Guangdong, Fujian, Zhejiang, Guangxi dhe Hainan, do të drejtohen drejt objektivave të ndryshme, duke përfshirë zhvendosjen e banorëve, eliminimin e rreziqeve të fshehura dhe riparimin e shtëpive të dëmtuara, ndër nisma të tjera, sipas një deklarate nga ministria, cituar nga “Xinhua”.

Ministria u ka kërkuar autoriteteve financiare të nivelit provincial që të ndajnë fondet në zonat në nevojë në kohën e duhur, të forcojnë mbikëqyrjen e fondeve, të kenë përparësi sigurinë e jetës dhe pronës së njerëzve dhe të minimizojnë viktimat dhe humbjet e pronës. (Elona)