Presidenti ukrainas do të marrë pjesë në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit të OKB-së
2023-09-04 11:12:40

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, pritet të marrë pjesë në mbledhjen vjetore të liderëve botërorë në Kombet e Bashkuara këtë muaj, njofton “RTSH”.

Zelensky do të marrë pjesë në takimin e Nju Jorkut dhe do të marrë pjesë në një seancë të Këshillit të Sigurimit të OKB-së për situatën në vendin e tij, tha ambasadori i Shqipërisë në OKB, Ferid Hoxha.

Shqipëria është presidentja e Këshillit prej 15 anëtarësh për muajin shtator.

Udhëheqësit botërorë do të fillojnë të mblidhen në Nju Jork nga 18 shtatori për takimin e nivelit të lartë. Seanca e Këshillit të Sigurimit do të mbahet dy ditë më vonë më 20 shtator.

Zelensky mori pjesë përmes lidhjes video në takimin e liderëve botërorë të vitit të kaluar, por nuk është e qartë do të bëjë të njëjtën gjë këtë herë, apo do të i pranishëm personalisht. (Fatosi)