Kina nxjerr rregulla për shërbimet administrative të sigurimeve shoqërore
2023-09-03 11:30:30

foto/VCG

foto/VCG

Kryeministri kinez ka nënshkruar një dekret të Këshillit të Shtetit për të zbuluar rregullat për shërbimet administrative të sigurimeve shoqërore, të cilat do të hyjnë në fuqi më 1 dhjetor.

Grupi i rregullave është përmirësuar në krahasim me ligjin ekzistues të sigurimeve shoqërore të miratuar në vitin 2010 për të përmbushur kërkesat e ndryshimit të situatave, bën të ditur “Xinhua”.

foto/VCG

foto/VCG

Rregullat e reja qartësojnë përgjegjësitë e ofruesve të shërbimeve administrative të sigurimeve shoqërore dhe forcojnë rregulloren. Do të shkurtohet burokracia në paraqitjen e disa dokumenteve, ndërkohë që do të rritet efikasiteti i shërbimit.

foto/VCG

Menaxhimi i tregut të shërbimeve administrative të sigurimeve shoqërore do të përmirësohet me masa të zgjeruara rregullatore. Shkeljet e ligjit dhe krimet në sektorin e sigurimeve shoqërore, sipas rregullave të reja, do të përballen me ndëshkim të ashpër. (Irma)