Intervistë me presidentin e Komoreve
2023-09-03 15:40:15

E mbani mend shprehjen “Hakuna Matata”? Kjo është një proverb e vjetër afrikane që do të thotë "Mos u shqetëso, ëndrrat do të realizohen". Pavarësisht se është shkatërruar nga kolonializmi, Afrika kurrë nuk ka hequr dorë nga qëndrimi i saj optimist ndaj zhvillimit. Pak ditë më parë në kontinentin afrikan ndodhën dy ngjarje të mëdha. Takimi i 15-të i liderëve të BRICS-it u mbajt me sukses në Afrikën e Jugut. BRICS-i mirëpret zgjerimin, duke dërguar një sinjal pozitiv për botën. Gjatë Samitit të BRICS-it në Afrikën e Jugut dhe Dialogut të Liderëve Kinë-Afrikë, kryetari i rradhës i Bashkimit Afrikan dhe presidenti i Komoreve Azali Assoumani pranoi një intervistë ekskluzive me CMG-në. (Fang Xiaoyu/Laçi)